Een overlijden melden?

U kunt Hiltsje van der Brug Uitvaartzorg 24 uur per dag bereiken om een overlijden door te geven.

Neem contact op

Meld overlijden

Werkwijze

Mijn werkwijze kan worden omschreven als geduldig en deskundig. Ik neem de tijd om uw wensen te inventariseren en u indien nodig te adviseren. De dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart zijn bedoeld om de nabestaanden de gelegenheid te geven die met elkaar door te brengen. Het is mijn doel om u te begeleiden en zaken te regelen zoals u ze aangeeft. Waar nodig zal ik er voor u zijn.

Als er iemand is overleden, is het van belang dat er contact wordt opgenomen met de (dienstdoende) huisarts of verpleeghuisarts. Deze zal middels onderzoek van de overledene het overlijden vaststellen en de benodigde documenten invullen. Wanneer de arts is geweest kunt u de tijd nemen om tot het besef te komen van het overlijden. Het is een misvatting dat u zo snel mogelijk contact op zou moeten nemen met een uitvaartverzorger. Soms is het voor nabestaanden juist belangrijk om in de thuissituatie afscheid te kunnen nemen van de overledene.

Daarna kunt u contact opnemen met Hiltsje van der Brug Uitvaartzorg (wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor het doorgeven van een overlijden) om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak kunnen wij u adviseren in de vele keuzes die moeten worden gemaakt:

Indien u het op prijs stelt, kunnen we elkaar omtrent zes weken na de uitvaart weer ontmoeten. Tijdens dit nagesprek kunnen we van gedachten wisselen over de organisatie van de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf. Wat ook ter sprake zal komen is de vraag of u bedankkaartjes wilt versturen of misschien juist een dankbetuiging wilt plaatsen in de krant. Ook dat kan Hiltsje van der Brug Uitvaartzorg voor u verzorgen.

Het is belangrijk voor de rouwverwerking dat u voor uw gevoel op een goede wijze afscheid heeft kunnen nemen van uw dierbare.